WEDSTRIJD On. U. Seraing - Isola Hoeselt  2 - 11  (0-6)

DATUM 19-05-2004  21:15

DOELPUNTEN 4’ Steegmans 0-1, 5’ Vansimpsen 0-2, 7’ en 10’ Loncke 0-3 en 0-4, 12’ Pauls 0-5, 13’ Crommen 0-6, 21’ Kodalci 0-7, 22’ Saglam 1-7, 28’ Meisters 1-8, 30’ Collard 2-8, 32’ Pauls 2-9, 35’ Steegmans 2-10, 37’ 10m. Loncke 2-11.

VERSLAG Woensdagavond heeft Isola Hoeselt (12de in de eindstand van eerste nationale) zo goed als zeker het behoud in de hoofdklasse afgedwongen. Hoeselt won de heenwedstrijd van de playdowns in Seraing met alleszeggende 11-2. Daardoor wordt de return van vrijdag 21 mei om 21:15 in Hoeselt overbodig. ONU zou er al met tien doelpunten verschil moeten gaan winnen om Hoeselt nog uit de hoofdtabel te drummen. Het winnen van de klacht tegen het sportief gekwalificeerde Forza Ajax Berlaar bracht Seraing bijgevolg bitter weinig op. Het keek al vroeg tegen een onoverkomelijke achterstand op: 0-4 na 10 minuten, 0-6 na een kwartier en 0-7 meteen na de rust. Seraing kreeg in de eerste helft maar liefst zes tienmeters en kon er geen enkele benutten. Toen de wedstrijd al lang beslist was, pakten Saglam en Collard nog hun tweede geel zodat ze voor de return moeten passen. De enige verontschuldiging voor de afgang van Seraing was de onbeschikbaarheid van de geelgeschorste (tweede geel) topschutter Meulenberg. Toch wel tekenend want juist om het niet naleven van die regel werd Berlaar door Seraing op de groene tafel op zij gezet. Het lijkt op sportieve gerechtigheid waarvan Hoeselt uiteraard profiteert om minstens een jaar langer in eerste klasse te blijven. Het mist in de return vandaag vrijdag evenwel doelman Hoebregs (tweede geel) die bij zijn vertrek naar Borgerhout geen afscheid zal kunnen nemen voor eigen publiek.